Detall de notícia

Clausura del curs de Teledetecció al BCN Drone Center

Novembre 27, 2016

El passat 15 de juny va tenir lloc al BDC la clausura del Curs Internacional de Teledetecció, on van participar 28 alumnes procedents de Finlàndia, Canadà, Índia, Abu Dhabi, Kurdistàn, USA, Perú, Cuba, Korea del Sud, Anglaterra i Espanya.

El curs d’una setmana de duració dona una àmplia visió general de l’estat de les tècniques d’art dels sensors remots utilitzant la captura d’imatge aèria dels UAV. Professionals de primer nivell compartiran el seu coneixement i la seva experiència sobre els sensors remots UAV mentre es realitzen proves pràctiques reals mostrant les seves diferents aplicacions.

El BCN Drone Center és una de les 10 instal·lacions d’aquest tipus arreu del món. Situades al moianès, ofereixen una molt bona climatologia pel vol de drons: absència de fortes ventades, boires i pluja… A més a més, la proximitat amb Barcelona facilita els desplaçaments pels clients internacionals. Totes aquestes característiques fan que el director del Barcelona Drone Center, Jordi Santacana, ho qualifiqui com a “condicions excepcionals”.

Per les proves de vol es disposa de 2.500 hectàrees d’espai aeri segregat restringit a l’ús exclusiu de vehicles aeris no tripulats.

Per l’enlairament i aterratge dels UAVs hi ha dues pistes transversals principals, de 4 hectàrees, que permeten provar tot tipus de drons, que es poden enlairar sempre en la direcció principal del vent.

Finalment, vora la pista hi ha un edifici bioclimàtic amb diferents serveis: hangar, taller, oficines, estacions de control terrestres, simuladors…

 

Enguany s’ha arribat a la vuitena edició, que es repeteix cada any